Pastoraat

Onder pastoraat verstaan wij het aandacht hebben voor een ander. Wij vinden het belangrijk dat er in de gemeente ruimte is voor onderlinge betrokkenheid, waarin ook ruimte voor God kan ontstaan.

Dit kan op vele verschillende manieren: mensen ontmoeten elkaar tijdens het koffiedrinken na de dienst, bij andere kerkelijke activiteiten of in het dorp waar zij wonen.

Vanuit de kerken gaan iedere week bloemen naar mensen als groet van de gemeente en ter bemoediging.

De predikant(e), ouderlingen en ouderenbezoeksgroep geven speciaal aandacht aan het pastoraat. Dit kan bij mooie gebeurtenissen zijn, zoals de geboorte van een kind of een voorgenomen huwelijk. Maar zeker ook bij ziekte, eenzaamheid en na een overlijden.