Vanaf najaar 2017 ondersteunt de diaconie van West Maas & Waal het werk van Carmen Ullersma (zus van een gemeentelid) een project in Moldavië.

In Moldavië heerst grote werkloosheid, waardoor veel mannen en vrouwen met name in Rusland en Italië gaan werken. Veel ouderen blijven hierdoor alleen achter, soms in erbarmelijke omstandigheden. Samen met de burgemeester van het stadje Costesti is het plan opgevat om een dagopvang voor ouderen op te zetten. Het pand dat hiervoor is uitgekozen wordt gerenoveerd. (foto pand)

De ouderen in Costesti krijgen daardoor de kans om naar het dagcentrum te komen. Ze hebben dan gezelschap aan elkaar, kunnen daar een gezonde maaltijd krijgen, hun kleding in een wasmachine wassen en een douche nemen. Er zal ook een verpleegkundige aanwezig zijn en iemand die activiteiten met hen doet.

Op zaterdag 20 juli vertrekken wij naar Moldavië. ‘Wij’ dat zijn Sophie Lindner, Jørgen Roeterdink, Manon Beumer, Geertje Stuiver, Coendert Vleeming. En Aline en Renée als begeleiders. We gaan in de week van 20 – 27 juli de handen uit de mouwen steken in dit dagverblijf voor ouderen waar wij de afgelopen jaren voor gespaard hebben. Carmen heeft gevraagd of we onze werkhandschoenen mee willen nemen. We gaan o.a. muren sauzen en bomen planten. Maar we mochten gelukkig ook onze zwemkleding meenemen, om te gaan zwemmen in de rivier de Prut. (foto)

Wilt u een gift geven, dan kunt u nog uw bijdrage overmaken op rek. nr. NL11 RBRB 0706 5146 61 (Diaconie, Moldavië). Tot nu toe is er bijna € 6000,- !!!! opgehaald (ruim € 5800,-) met de verkoop van groenten, koeken, giften. Iedereen die op welke manier een steentje heeft bijgedragen om dit mooie bedrag te bereiken: hartelijk bedankt!

Inmiddels is er € 4500,- overgemaakt naar dit project.

Nadat we terug zijn uit Moldavië zal ook het laatste geld wat nog op de rekening staat, overgemaakt worden naar Carmen en wordt de rekening opgeheven.

En natuurlijk vertellen we graag over onze belevenissen las we weer terug zijn. Dus u hoort nog van ons!

Aline, Wendy en Renée

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.