Bericht van Carmen!!!

Met nieuws over ons project , dit is waar we ons nu als gemeente voor willen gaan inzetten!!!

Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden over "ons" project.

Hartelijke groeten namens de Moldavië commissie en Carmen,

Aline

Project:

Dagopvang voor ouderen

In Moldavië heerst grote werkloosheid, waardoor veel mannen en vrouwen met name in Rusland en Italië gaan werken. Veel ouderen blijven hierdoor alleen achter, soms in erbarmelijke omstandigheden. Kort geleden is samen met de burgemeester van het stadje Costesti het plan opgevat om in 2018 een dagopvang voor ouderen op te zetten. Het pand dat hiervoor is uitgekozen zal eerst gerenoveerd moeten worden. Als alle papieren en vergunningen in orde zijn zal na de winter met de verbouwing een begin gemaakt worden. 

 

De ouderen in Costesti krijgen de kans om naar het dagcentrum te komen. Ze hebben dan gezelschap aan elkaar, kunnen daar een gezonde maaltijd krijgen, hun kleding in een wasmachine wassen en een douche nemen. Er zal ook een verpleegkundige aanwezig zijn en iemand die activiteiten met hen doet.

Het is nog niet zeker of de documenten af zijn na de winter, maar dat is het streven. Hier worden veel regels met regelmaat veranderd en het maken van documenten gaat tergend langzaam. 

Hartelijke groet,

Carmen.


 

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.