Moldavië Blog

07 maart 2018

Dag allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben heeft de Moldavië commissie een aantal activiteiten op touw gezet!
Iets wat Carmen trouwens enorm waardeert. Zij is intussen alweer in Moldavië en ze heeft laten weten dat ze hier in Nederland waar ze ook kwam overal een warm onthaal kreeg. Een stimulans om verder te gaan met haar werk in Moldavië!!

Nog even de acties op een rijtje

• In elke kerk hangt een plastic zak waarin jullie lege flessen kunnen doen!
  • Tot en met Pasen worden er na de dienst heerlijke verse eieren verkocht!
  • Iedere laatste zondagmorgen van de maand worden er zelf gemaakte taart/koek /cake verkocht bij het koffiedrinken!

Helpen met bakken

Mochten jullie nu denken ik wil ook helpen met het taart en koek bakken voor deze zondagen geef je dan z s m bij een van ons op, als er hier nou genoeg animo voor is kunnen we een rooster gaan maken! Zo zouden we allemaal een steentje bij kunnen dragen!! Hoe mooi is dat!!

Tenslotte is het project van ons allemaal!!

Meer nieuws

Binnenkort hopen we met nog meer nieuws te komen over de werkvakantie in 2019 bij Carmen!

Hoeveel hebben we eigenlijk al gespaard? enz enz.

Maar voor nu alvast een hartelijke groet van de Moldavië commissie en bedankt alvast voor jullie inzet!!

Aline

28 januari 2018

Dag Allemaal,

Wat was het gezellig om Carmen te ontmoeten afgelopen zondag.
Carmen, bedankt dat jij in deze drukke periode, hier in Nederland, tijd wist vrij te maken voor ons om ons bij te praten over het project
Nogmaals bedankt! En heel veel succes met wat er allemaal nog op je pad komt.

De Moldavië commissie is intussen weer bij elkaar geweest. En volop plannen gemaakt o a ; Naast ons project willen we heel graag met de jeugd 10 dagen naar Moldavië gaan om daar mee te werken/helpen. De planning is om dat te doen in 2019.
We gaan daar nu al naar toe werken door te inventariseren wie er mee wil! Dit gebeurt middels een brief met de nodige informatie die gestuurd gaat worden naar de jeugd/ouders!

Om het een en ander te kunnen realiseren zijn daar  natuurlijk kosten aan verbonden!

En daarom hebben we nu alvast wat ludieke acties bedacht!!

*Eieren
Tijdens de veertigdagentijd worden er heerlijke verse eieren verkocht!
*Flessen
Binnenkort worden er lege flessen verzameld, hiervoor vind je
plastic zakken in de hal van de kerk waar je de flessen in kan doen .
*Koffie en ??
Ook is er elke laatste zondag van de maand iets lekkers te koop wat genuttigd kan worden bij de koffie tijdens het koffie drinken!

Dit zijn alvast wat activiteiten, maar er volgen er natuurlijk nog veel meer!

Heb je nou ook een  geweldig idee om geld in te zamelen, meld het dan bij een van ons!

Natuurlijk rekenen wij op een grandioze medewerking van iedereen, zodat onze plannen gerealiseerd kunnen gaan worden!

Hartelijke groeten namens de Moldavië Commissie
Aline

Carmen komt op bezoek. 28 jan. jeugdkerk in Wamel om 10.00u

Hoi allemaal

28 januari is er weer jeugdkerk en Carmen heeft beloofd dat ze ons dan wil komen vertellen over de jeugd waar ze in Moldavië mee te maken heeft. Het zou leuk zijn als we er met een grote groep zijn!

Groetjes Aline en Rija

04 januari 2018

Verrast!!!

Wij hadden een afspraak met de ouders van Carmen, afgelopen donderdagavond ze zouden ons bijpraten over het werk van Carmen in Moldavië!

Maar tot onze grote verbazing was Carmen er ook bij! Helemaal gezellig!

Wij zijn helemaal bijgepraat en op de hoogte gebracht over "ons project"!( Zie foto)

Binnenkort worden jullie natuurlijk ook op de hoogte gebracht maar eerst moet er flink gewerkt worden door ons om de stroom van informatie wat we hebben gekregen te verwerken

Ook had Carmen wat meegenomen om te verkopen ... wat dit is.....ziet u later in deze dienst!!

Hartelijke groet namens de Moldavië commissie en Carmen.

Aline Roeterdink

01 december 2017 Bericht van Carmen

Beste Aline,

Jullie zijn al druk bezig met de kerstmarkt :)
Ik heb een foto van het huis. Niet geweldige foto, maar ik heb nu geen andere. Kijk jullie maar of het geschikt is of niet. Als je op de foto de andere kant op zou kunnen kijken zie je de rivier de Prut. Vanaf dit gebouw is het een paar minuten lopen naar de Prut, zo dichtbij. Aan de overkant van rivier zie je Roemenië liggen. Een mooi uitzicht. Dat hele brede raam zal dus een mooi uitzicht op de rivier geven als het gebouw af is. Die brede ruimte die je ziet aan de voorkant is één brede, lange ruimte. Dat laten we zo. Daar kunnen mensen zitten en de activiteiten plaats vinden.

In ieder geval bedankt voor jullie hulp. Succes met alle voorbereidingen en bedankt dat jullie meeleven.

Groeten,

Carmen.

Wikipedia: De Proet (RoemeensPrutRussisch en OekraïensПрутProet) is een zijrivier van de Donau in OekraïneRoemenië en Moldavië. De lengte is 953 km. Daarmee is de Proet de op een na langste zijrivier van de Donau. De Proet vormt een groot deel van de oostgrens van Roemenië. De grootste zijrivieren zijn de Tsjeremosj en de Jijia.