Vanaf najaar 2017 ondersteunt de diaconie van West Maas & Waal het werk van Carmen Ullersma (zus van een gemeentelid) een project in Moldavië.

In Moldavië heerst grote werkloosheid, waardoor veel mannen en vrouwen met name in Rusland en Italië gaan werken. Veel ouderen blijven hierdoor alleen achter, soms in erbarmelijke omstandigheden. Samen met de burgemeester van het stadje Costesti is het plan opgevat om een dagopvang voor ouderen op te zetten. Het pand dat hiervoor is uitgekozen wordt gerenoveerd. (foto pand)

De ouderen in Costesti krijgen daardoor de kans om naar het dagcentrum te komen. Ze hebben dan gezelschap aan elkaar, kunnen daar een gezonde maaltijd krijgen, hun kleding in een wasmachine wassen en een douche nemen. Er zal ook een verpleegkundige aanwezig zijn en iemand die activiteiten met hen doet.

Op zaterdag 20 juli vertrekken wij naar Moldavië. ‘Wij’ dat zijn Sophie Lindner, Jørgen Roeterdink, Manon Beumer, Geertje Stuiver, Coendert Vleeming. En Aline en Renée als begeleiders. We gaan in de week van 20 – 27 juli de handen uit de mouwen steken in dit dagverblijf voor ouderen waar wij de afgelopen jaren voor gespaard hebben. Carmen heeft gevraagd of we onze werkhandschoenen mee willen nemen. We gaan o.a. muren sauzen en bomen planten. Maar we mochten gelukkig ook onze zwemkleding meenemen, om te gaan zwemmen in de rivier de Prut. (foto)

Wilt u een gift geven, dan kunt u nog uw bijdrage overmaken op rek. nr. NL11 RBRB 0706 5146 61 (Diaconie, Moldavië). Tot nu toe is er bijna € 6000,- !!!! opgehaald (ruim € 5800,-) met de verkoop van groenten, koeken, giften. Iedereen die op welke manier een steentje heeft bijgedragen om dit mooie bedrag te bereiken: hartelijk bedankt!

Inmiddels is er € 4500,- overgemaakt naar dit project.

Nadat we terug zijn uit Moldavië zal ook het laatste geld wat nog op de rekening staat, overgemaakt worden naar Carmen en wordt de rekening opgeheven.

En natuurlijk vertellen we graag over onze belevenissen las we weer terug zijn. Dus u hoort nog van ons!

Aline, Wendy en Renée

Gaat het lukken om minimaal €5000,- mee te nemen naar Moldavië om daar mooie dingen mee te kunnen doen?
Met uw bijdrage moet het gaan lukken!
Hoe kunt u daar aan bijdragen?

Door:

  • Iedere laatste zondag van de maand een heerlijke koek te kopen bij het koffie-drinken. Deze aktie loopt tot en met eind juni.
  • Tijdens de 40-dagentijd kan u iedere zondag mooie en veilingverse plantjes kopen!
  • En in iedere kerk hangt een zak met de vlag van Moldavië er op, waarin u de lege statiegeld-flessen in kunt doen! Ook deze aktie loopt eind juni af!

Moldavie vlag

Intussen hebben we een info-avond gehad met de mensen die meegaan naar Moldavië, de info ging o.a. over de vliegreis, wat kunnen we daar gaan doen? Wat kunnen we verwachtten?

Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van al onze belevenissen! Misschien dat er een kerkdienst georganiseerd wordt als we weer terug zijn en vol zitten met onze verhalen en ervaringen.

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage op wat voor manier dan ook.

Namens Carmen, de oudjes in Costesti en de Moldavië commissie.
Een hartelijk groet,
Aline

Dag allemaal,

Even een kort berichtje. Laatste update van ons project in Moldavië.

Volgens Carmen vriest het nu niet meer in Moldavië en kunnen ze verder met ons project. Zoals jullie kunnen zien op de foto's wordt er hard gewerkt, er worden ramen en deuren geplaatst. En gaan ze ook aan de gang met het aanleggen van leidingen en electra! Super goed nieuws dus!!

Moldavie feb 1 Moldavie feb 2

Moldavie feb 3 Moldavie feb 4

Binnenkort gaan we onze reis plannen, met een 7-tal personen gaan we helpen, daar waar nodig is, in Costesti.

Het bedrag wat we nu met z'n allen hebben gespaard is €4710.55...... geweldig, misschien kunnen we wel met een bedrag van € 5000,- naar Moldavië om daar het allemaal te gaan gebruiken voor bijvoorbeeld de inrichting van het gebouw of voor de tuin of bedenk het maar !!!

 

Nog even over de actie's

*De legeflessenactie loopt nog door !

*Koeken verkoop loopt ook nog door,

We zijn nog wel op zoek naar personen die willen bakken voor iedere laatste zondag van maand Voor Maart zoeken we nog 1 gemeentelid Voor April zoeken we nog 2 gemeenteleden Voor Mei ook nog 2 gemeenteleden En voor Juni ook nog 2  gemeenteleden.

Geef je snel op ..... onkosten worden vergoed!!

Tel 06-10163572 (Aline)

 

Vriendelijke groeten van de Moldavië commissie & van Carmen en de ouderen in Costesti Moldavië

Aline

Laatst heb ik geschreven met Carmen, zij schreef toen dat ze druk was met haar werk in zowel Moldavië als in de Oekraïne. Ook zei ze dat ze hoopte dat het huis (ons project) klaar zou zijn als wij komen dit jaar, zodat wij het zouden kunnen inwijden. Hoe leuk !!!!!

Wij zouden dan in het huis mogen bivakkeren tijdens ons verblijf daar! Geen idee of dat gaat lukken want ze hadden daar al sneeuw! En nu nog steeds..... veel sneeuw! Dus dat wordt nog even afwachten! Zoals het er nu uitziet gaan er 5 jeugdleden en 2 volwassenen mee naar Moldavië voor de werkvakantie in de maand juli. Zodra we onze plannen en die van Carmen compleet hebben gaan we met deze groep om de tafel zitten! Uiteraard houden we jullie ook op de hoogte hiervan en vanzelfsprekend ook van onze reis!

 

Ons banksaldo groeit gestaag door, intussen hebben we voor de 2e keer een bedrag van €750,= overgemaakt!

Het bedrag dat we tot nu toe hebben gespaard is €4694,30. Echt een heel mooi bedrag!!! Nogmaals heel erg bedankt hiervoor !

 

Natuurlijk gaan we door met onze acties. De koekverkoop iedere laatste zondag van de maand. Je kunt dan een heerlijke koek kopen tijdens het koffie drinken na de dienst en het kan zomaar zijn dat het een "homemade" koek is! Wil je nou ook een keer wat lekkers bakken geef dat dan even door aan een van de commissieleden! Alle onkosten worden vergoed !

 De legeflessenactie loopt ook gewoon door. In iedere kerk hangt een plastic zak met de vlag van Moldavië erop, daar kun je de lege statiegeldflessen in doen.  De opbrengst van beide acties is natuurlijk voor ons diaconaal ondersteund project "Dagopvang voor ouderen in Costesti, Moldavië".

 

Een hartelijke groet namens Carmen, de ouderen in Costesti en de Moldavië commissie.

Aline

Voortgang bouw

Er wordt hard gewerkt aan de dagopvang voor ouderen in Costesti Moldavië, zo zijn ze onder meer druk bezig met het dak zoals te zien is op de foto's.

Het hek staat er inmiddels, ook is er te zien dat er sneeuw ligt, hopen dat de bouwaktiviteiten binnen gewoon doorgaan!

d6557057 abeb 4881 a541 dec03f756463


Op zondag 30 december a s hopen we u weer helemaal bij te praten over de voortgang van "ons" project. Dan is er ook weer koekenverkoop.

We zijn ook nog steeds op zoek naar personen die iets lekkers willen bakken, met de bedoeling om deze lekkernijen te verkopen, dit vindt plaats iedere laatste zondag van de maand. Alle onkosten worden vergoed!! U kunt zich hiervoor opgeven bij een van de commissieleden!

Ook onze lege flessen actie blijft nog gewoon doorgaan.

In de 3 kerken hangen plastic zakken met de Moldavische 

vlag er op, waar u de lege statiegeld flessen in kunt doen

IMG 1314 IMG 1313c867de11 26cf 4348 86df 4d64faef5b5b

Kerstmarkt

Helemaal fantastisch was de opbrengst van de kerstmarkt in de kerk te Wamel!!

In een ongedwongen knusse sfeervolle kerk hebben we veel bekende maar ook onbekende mensen ontmoet. Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen om de opbrengst van deze markt tot een mooi eindresultaat te laten komen.

Ook hiervoor onze dank!

Altijd weer mooi is het om een voorlopige tussenstand te kunnen noemen van ons saldo, deze staat nu op € 3812.48

Wellicht kunnen wij u a.s. zondag 30 dec een nog hoger bedrag noemen!! 

 MG 7506  MG 7519

Heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage op wat voor manier dan ook !

Een hartelijke groet van
Carmen, de ouderen in Costesti en de Moldavië commissie.

Gr. Aline

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.
Akkoord Afwijzen