Kijk eens om je heen...


De vakantie is voorbij, we zien elkaar weer terug:Kijk eens om je heen
'Wat ben jij gegroeid, zeg, en wat lees je lekker vlug!'
'Kijk jouw paardenstaart, die komt nu helemaal tot je rug!'

'Heb jij nieuwe gympen? Kijk, ik heb een nieuwe tas.'
'Zal ik eens vertellen hoe het in Bretagne was?'
'Wow, ineens is Diederik de grootste van de klas!'

O wat is het heerlijk om elkaar weer terug te zien!
De hele groep weer bij elkaar en ieder praat voor tien
over wat ie heeft gedaan, gegeten en gezien.

Tot de juf zegt: 'Luister eens, en kijk eens om je heen.
Zie je hoe we ánders zijn geworden dan voorheen?
Ieder mag vertellen, en dat doen we één voor één!'

Masja mag beginnen en ze heeft het leuk gehad.
Op een mooie camping met een speeltuin en een bad.
En soms gingen ze ijsjes eten in een grote stad. 

Rodney heeft gezwommen in een stromende rivier.
In het weitje naast hen stond een enge grote stier.
De mensen waren aardig, ja, nog aardiger dan hier!

Kevin is wat stilletjes, is niet op reis geweest.
Zijn ouders kregen ruzie en zijn pap is weggesjeesd.
Kevin is verdrietig, hij mist papa's stem het meest.

Heel de groep is stilletjes, ze voelen het meteen.
O wat erg voor Kevin. En het raakt ook iedereen.
Dan zegt juf die naast hem zit: 'Kijk eens om je heen.'

Kevin voelt hoe alle ogen op hem zijn gericht.
Hij kijkt op, en ziet zijn eigen pijn op hun gezicht.
Maar ook een lach, en nóg een lach, ze brengen hem wat licht.

Juf zegt: 'Daarom is het goed, om in de klas te zijn.
We delen hier elkaars plezier en dragen elkaars pijn.
En hoe mooi een reis ook was, ook terúgkomen is fijn!'

Dan doen ze een kaarsje aan en bidden allemaal
voor elkaar en voor de mensen in hun reisverhaal.
En speciaal voor Kevin.
En dan beginnen ze met Taal.

Hoi allemaal,

het lijkt alweer lang geleden, maar toch wil ik het nog even hebben over Pinksteren. Wat was het mooi weer, hè! En wat was het gezellig zo op de Kapelberg met z'n allen.

We hadden het over Jezus, die naar de hemel is gegaan, maar ons niet alleen wilde laten en dat hij daarom de heilige geest naar ons heeft gestuurd.  En dat de Heilige Geest  je helpt om te doen wat Jezus graag wil. Soms voel je opeens: 'Niet doen, fout' of ‘ik moet die vriend of vriendin even helpen’. Dat komt door de Heilige Geest.  De Heilige Geest woont in je hart en dat betekent dat je nooit alleen bent en ook nooit in je eentje keuzes hoeft te maken. De Heilige Geest helpt je om het goede te doen.

Daarom hebben we tijdens de kindernevendienst allemaal een kamertje gemaakt van dozen. En van al die dozen samen hebben we aan het eind van de dienst het huis van God gebouwd, want: “Kerk zijn kan je niet alleen. Samen zijn we de levende stenen van gods huis."

Ze waren allemaal mooi, hoor, die kamertjes. En allemaal heel verschillend. Een kindje had een schatkamer gemaakt, met allemaal mooie steentjes en takjes erin. En er waren kamertjes met een voetbaltafel of een televisie en kamers met 2 verdiepingen....het is echt een prachtig huis geworden.

Maar inmiddels is het vakantie en heb je je eigen kamer misschien verruild voor een logeerkamer bij een vriendje of vriendinnetje, of voor een tent of een vakantiehuis....

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben en we zien jullie graag weer bij de kindernevendienst op 25 augustus.

Groetjes namens de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne

Hoi allemaal,

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is echt zo…het is alweer bijna vakantie. Nog een paar weekjes naar school en dan zijn we heerlijk een paar weken vrij. Vrij om te spelen, zwemmen, logeren of gewoon lekker niks te doen…Ook de kindernevendienst heeft een paar weken vakantie. Op 30 juni is de laatste kindernevendienst voor de vakantie en op 25 augustus beginnen we weer. Maar als jullie in de vakantie toch naar de kerk komen, dan liggen er weer klemborden met puzzels, kleurplaten en natuurlijk potloden en stiften voor jullie klaar (dus als het verhaal van de dominee te moeilijk is, hoef je je niet te vervelen).

Maar eerst nemen we nog afscheid van Nathan, want die gaat volgend jaar in Nijmegen naar school. We vinden het jammer dat je gaat, Nathan, maar we wensen je veel succes op je nieuwe school en veel plezier bij de jeugdkerk!

Omdat er altijd al zoveel “afscheidsfeestjes” zijn voor de vakantie, hebben we besloten om het uitje van de kindernevendienst te verplaatsen naar na de vakantie. Op 14 september willen we met jullie allemaal wat leuks gaan doen. Wat, hoe, waar en hoelaat dat horen jullie nog wel, maar zet de datum maar alvast in de agenda!

Nou, dan wens ik jullie allemaal alvast een fijne vakantie!

Groetjes namens de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne

Hoi allemaal

Wow !......wat waren er veel kinderen met Palmpasen bij de kindernevendienst en wat werd er door jullie hard gewerkt aan de palmpaasstokken, ze waren wel heel mooi geworden he! Wat ik altijd bijzonder vind van deze zondag is  de optocht door de kerk met de mooi zelf versierde stokken en dat dan de grote mensen in kerk een lied zingen!

Hopelijk vonden  jullie het deze keer ook weer bijzonder net zoals ik!?

Met Pasen hebben we ons project afgesloten......toch even een vraagje hoor! Hoeveel diploma's heb jij gehaald?......7?... ...Dit is natuurlijk niet heel belangrijk, het gaat er om dat je een mooie paastijd hebt gehad en dat je het verhaal over Jezus nooit vergeet!

 

Op 5 mei was er kindernevendienst, we hebben het gehad over de oorlog en bevrijding. Met versierde wafels en lekker zelf opgegeten natuurlijk hebben we gevierd dat wij gelukkig geen oorlog kennen en dat we in vrijheid mogen leven! En ook een beetje omdat het mijn laatste kindernevendienst was. Ik ga jullie natuurlijk verschrikkelijk missen ...... misschien dat  we een afspraak  kunnen maken met elkaar dat, als je een keertje op vakantie bent in Noorwegen en je bent in de buurt......

Oké het is best wel een beetje ver weg maar zeker de moeite waard ......... Je bent in ieder geval Hartelijk welkom!!

 

Lieve groetjes en knuffels van mij!

Aline

Hyggelig hilsener og stor klem fra meg  Aline

Jullie krijgen natuurlijk ook de groetjes van Kitty, Yvonne, Wendy en Conny.

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.