Hoi allemaal,

de afgelopen weken hebben we in de kerk bezoek gehad van Micha. Micha was een profeet, die al 700 jaar voor Jezus' geboorte leefde. Micha vertelt ons dat de wereld soms donker lijkt, omdat mensen alleen aan zichzelf denken of ruzie maken. Maar hij vertelt ons ook dat het anders kan, dat het weer licht kan worden. Dat is fijn hè,.. maar dan moeten we wel zelf voor het licht zorgen. Dat kan door iets voor andere mensen te doen, bijvoorbeeld voor die oude buurvrouw..en door aardig te zijn voor elkaar, ook voor die soms vervelende jongen uit de klas... en als het even niet lukt, mag je het altijd weer opnieuw proberen. Zo kunnen wij de wereld lichter maken en het licht doorgeven.

MichaAP0A9066AP0A9072

Bij de kindernevendienst zijn we een lantaarntje aan het maken (om de wereld een beetje lichter  te maken). Iedere adventszondag maken we één kant, zodat we hem met kerst helemaal af kunnen maken.

Advent 1

En dat is het al bijna...Kerst. Dit jaar vieren we het Kinderkerstfeest op dinsdagavond 24 december om 19.00 uur in Wamel. We hopen, dat jullie allemaal mee komen vieren. En ook vriendjes en vriendinnetjes, opa's en oma's, neefjes en nichtjes mogen mee komen vieren dat Jezus is geboren om licht te brengen op aarde!

Hier kunnen gemeenteleden een bijdrage voor het kinderkerstfeest in doen. Ze mogen deze envelop gewoon in de collectezak stoppen of anders afgeven aan iemand van de leiding van de kindernevendienst. Bij voorbaat dank!

Nou,  we wensen iedereen alvast een fijne kerst en een heel gelukkig nieuwjaar.

Groeten namens de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne Stuiver                                                                                                                         

Hoi allemaal,

Er zijn ramen die twee dingen tegelijk laten zien: een schilderij dat er op staat en het licht dat er door heen schijnt... denk maar eens aan kerkramen van vooral  katholieke kerken. Zo is het met bijbelverhalen ook. Ze vertellen over mensen en gebeurtenissen. Maar wie goed kijkt, ziet nog iets anders: door de verhalen schijnt een licht. Het licht van Gods liefde voor de mensen. Maar wat doen wij met dat licht van God. Zien we het eigenlijk wel en delen we het met andere mensen en kinderen?
We krijgen het licht om het door te geven. Maar hoe geef je licht door? Nou, daar gaan we het in de adventstijd over hebben bij de kindernevendienst. Iedere week krijgen we bezoek van iemand, die komt vertellen over het licht. En we gaan ook iedere week iets knutselen dat met licht te maken heeft. Het is leuk als je er iedere adventzondag bent, want met kerst maken we van al die knutsels bij elkaar één knutsel, dus kom allemaal gezellig naar de kerk in de adventstijd.

Tot ziens bij de kindernevendienst,
Yvonne

Kijk eens om je heen...


De vakantie is voorbij, we zien elkaar weer terug:Kijk eens om je heen
'Wat ben jij gegroeid, zeg, en wat lees je lekker vlug!'
'Kijk jouw paardenstaart, die komt nu helemaal tot je rug!'

'Heb jij nieuwe gympen? Kijk, ik heb een nieuwe tas.'
'Zal ik eens vertellen hoe het in Bretagne was?'
'Wow, ineens is Diederik de grootste van de klas!'

O wat is het heerlijk om elkaar weer terug te zien!
De hele groep weer bij elkaar en ieder praat voor tien
over wat ie heeft gedaan, gegeten en gezien.

Tot de juf zegt: 'Luister eens, en kijk eens om je heen.
Zie je hoe we ánders zijn geworden dan voorheen?
Ieder mag vertellen, en dat doen we één voor één!'

Masja mag beginnen en ze heeft het leuk gehad.
Op een mooie camping met een speeltuin en een bad.
En soms gingen ze ijsjes eten in een grote stad. 

Rodney heeft gezwommen in een stromende rivier.
In het weitje naast hen stond een enge grote stier.
De mensen waren aardig, ja, nog aardiger dan hier!

Kevin is wat stilletjes, is niet op reis geweest.
Zijn ouders kregen ruzie en zijn pap is weggesjeesd.
Kevin is verdrietig, hij mist papa's stem het meest.

Heel de groep is stilletjes, ze voelen het meteen.
O wat erg voor Kevin. En het raakt ook iedereen.
Dan zegt juf die naast hem zit: 'Kijk eens om je heen.'

Kevin voelt hoe alle ogen op hem zijn gericht.
Hij kijkt op, en ziet zijn eigen pijn op hun gezicht.
Maar ook een lach, en nóg een lach, ze brengen hem wat licht.

Juf zegt: 'Daarom is het goed, om in de klas te zijn.
We delen hier elkaars plezier en dragen elkaars pijn.
En hoe mooi een reis ook was, ook terúgkomen is fijn!'

Dan doen ze een kaarsje aan en bidden allemaal
voor elkaar en voor de mensen in hun reisverhaal.
En speciaal voor Kevin.
En dan beginnen ze met Taal.

Hoi allemaal,

het lijkt alweer lang geleden, maar toch wil ik het nog even hebben over Pinksteren. Wat was het mooi weer, hè! En wat was het gezellig zo op de Kapelberg met z'n allen.

We hadden het over Jezus, die naar de hemel is gegaan, maar ons niet alleen wilde laten en dat hij daarom de heilige geest naar ons heeft gestuurd.  En dat de Heilige Geest  je helpt om te doen wat Jezus graag wil. Soms voel je opeens: 'Niet doen, fout' of ‘ik moet die vriend of vriendin even helpen’. Dat komt door de Heilige Geest.  De Heilige Geest woont in je hart en dat betekent dat je nooit alleen bent en ook nooit in je eentje keuzes hoeft te maken. De Heilige Geest helpt je om het goede te doen.

Daarom hebben we tijdens de kindernevendienst allemaal een kamertje gemaakt van dozen. En van al die dozen samen hebben we aan het eind van de dienst het huis van God gebouwd, want: “Kerk zijn kan je niet alleen. Samen zijn we de levende stenen van gods huis."

Ze waren allemaal mooi, hoor, die kamertjes. En allemaal heel verschillend. Een kindje had een schatkamer gemaakt, met allemaal mooie steentjes en takjes erin. En er waren kamertjes met een voetbaltafel of een televisie en kamers met 2 verdiepingen....het is echt een prachtig huis geworden.

Maar inmiddels is het vakantie en heb je je eigen kamer misschien verruild voor een logeerkamer bij een vriendje of vriendinnetje, of voor een tent of een vakantiehuis....

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben en we zien jullie graag weer bij de kindernevendienst op 25 augustus.

Groetjes namens de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.