hoi allemaal,

en..hebben jullie lekker carnaval gevierd. Was je mooi verkleed?... Jammer dat het weer voorbij is, maar nu gaan we samen op weg naar Pasen. Van Carnaval tot Pasen duurt het 40 dagen, daarom noemen we deze tijd ook de 40-dagen-tijd. Bij de kindernevendienst hebben jullie al gehoord over Mozes (het baby'tje in het biezen mandje). In deze 40-dagen-tijd gaan we nog meer horen over Mozes. Als hij groot is vraagt God hem, om het volk Israël te bevrijden uit Egypte en naar het beloofde land te brengen (hoe precies, dat hoor je allemaal bij de kindernevendienst). Om in het beloofde land te komen,  moesten ze heel lang door de woestijn lopen, wat natuurlijk niet fijn was. Maar toen het volk Israël het moeilijk had, zei God: "Ik ben er". Hij gaf een teken van leven!  In deze 40-dagen-tijd ontdekken we hoe belangrijk tekens van leven kunnen zijn. In de kerk hebben we een heel groot boek, met platen over deze verhalen en opdrachten die we bij de kindernevendienst kunnen maken. En jullie krijgen ook nog een mooi 40-dagen-boekje, waar je thuis de komende weken iedere dag een bladzij in kunt lezen. En Michael heeft ook weer een leuk plan om met jullie te gaan maken bij de kindernevendienst. Ben je benieuwd..? Kom dan in de 40-dagen-tijd naar de kindernevendienst!

Tot ziens en groetjes van de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne Stuiver

Hoi allemaal,

de afgelopen weken hebben we in de kerk bezoek gehad van Micha. Micha was een profeet, die al 700 jaar voor Jezus' geboorte leefde. Micha vertelt ons dat de wereld soms donker lijkt, omdat mensen alleen aan zichzelf denken of ruzie maken. Maar hij vertelt ons ook dat het anders kan, dat het weer licht kan worden. Dat is fijn hè,.. maar dan moeten we wel zelf voor het licht zorgen. Dat kan door iets voor andere mensen te doen, bijvoorbeeld voor die oude buurvrouw..en door aardig te zijn voor elkaar, ook voor die soms vervelende jongen uit de klas... en als het even niet lukt, mag je het altijd weer opnieuw proberen. Zo kunnen wij de wereld lichter maken en het licht doorgeven.

MichaAP0A9066AP0A9072

Bij de kindernevendienst zijn we een lantaarntje aan het maken (om de wereld een beetje lichter  te maken). Iedere adventszondag maken we één kant, zodat we hem met kerst helemaal af kunnen maken.

Advent 1

En dat is het al bijna...Kerst. Dit jaar vieren we het Kinderkerstfeest op dinsdagavond 24 december om 19.00 uur in Wamel. We hopen, dat jullie allemaal mee komen vieren. En ook vriendjes en vriendinnetjes, opa's en oma's, neefjes en nichtjes mogen mee komen vieren dat Jezus is geboren om licht te brengen op aarde!

Hier kunnen gemeenteleden een bijdrage voor het kinderkerstfeest in doen. Ze mogen deze envelop gewoon in de collectezak stoppen of anders afgeven aan iemand van de leiding van de kindernevendienst. Bij voorbaat dank!

Nou,  we wensen iedereen alvast een fijne kerst en een heel gelukkig nieuwjaar.

Groeten namens de leiding van de kindernevendienst,

Yvonne Stuiver

Hoi allemaal,

Er zijn ramen die twee dingen tegelijk laten zien: een schilderij dat er op staat en het licht dat er door heen schijnt... denk maar eens aan kerkramen van vooral  katholieke kerken. Zo is het met bijbelverhalen ook. Ze vertellen over mensen en gebeurtenissen. Maar wie goed kijkt, ziet nog iets anders: door de verhalen schijnt een licht. Het licht van Gods liefde voor de mensen. Maar wat doen wij met dat licht van God. Zien we het eigenlijk wel en delen we het met andere mensen en kinderen?
We krijgen het licht om het door te geven. Maar hoe geef je licht door? Nou, daar gaan we het in de adventstijd over hebben bij de kindernevendienst. Iedere week krijgen we bezoek van iemand, die komt vertellen over het licht. En we gaan ook iedere week iets knutselen dat met licht te maken heeft. Het is leuk als je er iedere adventzondag bent, want met kerst maken we van al die knutsels bij elkaar één knutsel, dus kom allemaal gezellig naar de kerk in de adventstijd.

Tot ziens bij de kindernevendienst,
Yvonne

Kijk eens om je heen...

De vakantie is voorbij, we zien elkaar weer terug:Kijk eens om je heen
'Wat ben jij gegroeid, zeg, en wat lees je lekker vlug!'
'Kijk jouw paardenstaart, die komt nu helemaal tot je rug!'

'Heb jij nieuwe gympen? Kijk, ik heb een nieuwe tas.'
'Zal ik eens vertellen hoe het in Bretagne was?'
'Wow, ineens is Diederik de grootste van de klas!'

O wat is het heerlijk om elkaar weer terug te zien!
De hele groep weer bij elkaar en ieder praat voor tien
over wat ie heeft gedaan, gegeten en gezien.

Tot de juf zegt: 'Luister eens, en kijk eens om je heen.
Zie je hoe we ánders zijn geworden dan voorheen?
Ieder mag vertellen, en dat doen we één voor één!'

Masja mag beginnen en ze heeft het leuk gehad.
Op een mooie camping met een speeltuin en een bad.
En soms gingen ze ijsjes eten in een grote stad.

Rodney heeft gezwommen in een stromende rivier.
In het weitje naast hen stond een enge grote stier.
De mensen waren aardig, ja, nog aardiger dan hier!

Kevin is wat stilletjes, is niet op reis geweest.
Zijn ouders kregen ruzie en zijn pap is weggesjeesd.
Kevin is verdrietig, hij mist papa's stem het meest.

Heel de groep is stilletjes, ze voelen het meteen.
O wat erg voor Kevin. En het raakt ook iedereen.
Dan zegt juf die naast hem zit: 'Kijk eens om je heen.'

Kevin voelt hoe alle ogen op hem zijn gericht.
Hij kijkt op, en ziet zijn eigen pijn op hun gezicht.
Maar ook een lach, en nóg een lach, ze brengen hem wat licht.

Juf zegt: 'Daarom is het goed, om in de klas te zijn.
We delen hier elkaars plezier en dragen elkaars pijn.
En hoe mooi een reis ook was, ook terúgkomen is fijn!'

Dan doen ze een kaarsje aan en bidden allemaal
voor elkaar en voor de mensen in hun reisverhaal.
En speciaal voor Kevin.
En dan beginnen ze met Taal.