Blog Jeugdgroepen

Jeugdavond 10 januari

Net zo als altijd was het erg gezellig op de jeugdavond.(10 jan.jl)

We zijn op deze avond druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Top 2000 dienst van 17 februari, op de Top 10 van Boven-Leeuwen moesten we nog even wachten, wel hebben we, we konden het niet laten, de voorlopige tussenstand bekeken en zoals je op foto's ziet  hebben we ook al vast wat ingezongen.

Reuze benieuwd of je kan zien welk liedje het was!?

Er zijn verschillende leuke/aparte, waarom zijn wij als leiding daar niet opgekomen, ideeën aangedragen voor de invulling van de dienst ,we kunnen nu al zeggen dat het echt een mooie  dienst wordt met afwisselende aspecten erin en  misschien ook wel een dienst met een emotioneel randje.

Over één punt waren we het allemaal eens, het moet een dienst worden die voor IEDEREEN toegankelijk is!

Stiekem hopen we ook op een grote opkomst dus...........!

Nogmaals Welkom allemaal!

Ik denk als je dit leest dat het stemmen allang is gestopt!

Dus iedereen erg bedankt voor het stemmen.

In de volgende editie vertellen we graag natuurlijk hoe de Top 2000 dienst is geweest.

De vorige keer  heb ik het ook nog gehad over het afscheid nemen van Aldert, Rija en Rianne dit komt helemaal goed, maar we kunnen pas wat er over vertellen na 17 maart!

Graag tot ziens.

Tot de volgende keer.

Groetjes  Aline

Jeugdkamp 2018

Vrijdag 21 september was het zover. De jeugd ging op kamp. We hadden een echt lounge weekend. De eerste avond hebben we soep met een broodje knak gegeten. Daarna hebben we spelletjes gedaan (weerwolven van Wakkerdam, vijf tegen vijf). En we hebben gedanst tot laat in de nacht. Aline en Yvonne zeggen dat ze ook hebben gedanst, ’s morgens nog voor het ontbijt (jaja).

’s Ochtends hebben we het huisje verbouwd, zodat we er met z’n allen in pasten. We hebben wel drie tafels in de woonkamer gezet. Na het heerlijke ontbijt, met gebakken eitjes van Stephan, hebben er een paar van onze groep geklommen op de klimwand en gesprongen op trampolines en konden we gaan zwemmen. Na de lunch is er een groep gaan waterfietsen. Het was lekker weer en je kon door het hele park varen. Ze kwamen ook nog langs onze huisjes op gevaren en hebben toen een verstekeling meegenomen (Coendert).

’s Avonds zijn we lekker pizza wezen eten en hebben we weer spellen gedaan. We moesten dingen en personen uit de bijbel omschrijven en uitbeelden en een spel dat we ieder jaar met kamp weer spelen is PimPamPet (het wordt steeds meer een strijd tussen teams in plaats van tussen personen, om zo maar zoveel mogelijk kaartjes bij elkaar te krijgen).

De zondagochtend kostte het wat meer moeite om iedereen wakker te krijgen, maar we hebben wel weer lekker met elkaar ontbeten, deze keer met een gekookt eitje. Daarna konden we nog gaan zwemmen of net doen waar je zin in had. En na nog een gezamelijke lunch zijn we gaan opruimen en schoonmaken (en hebben we de  huisjes weer in de gewone staat terug gebracht).

Door een donatie konden we dit jaar veel luxer op kamp. We zaten nu in huisjes in plaats van in stacaravans. Hierdoor hadden we meer ruimte om gezellig met de hele groep bij elkaar te zitten en samen te eten.  Mede daardoor hadden we een heel leuk kamp. En we willen ook nog iedereen bedanken voor de vele boodschappen, die we mee hebben gekregen.

Het was weer erg leuk en hebben alweer zin in volgend jaar.

Groetjes van de jeugd

Jeugdkamp 01     Jeugdkamp 02     Jeugdkamp Pizzaria

Kamp 2018

De kogel is door de .....

We gaan op kamp met een best wel grote  jeugdgroep dus dat wordt weer heel gezellig!!

Dit keer gaan we naar vakantiepark de Weerterbergen in Weert, van 21sept tm 23sept.

Naast wat leuke activiteiten hebben we ook bedacht om er een lounge weekend van te maken.!!!

Naast een mooie donatie en een kleine bijdrage van de jeugdleden doen we ook een beroep u /jullie om net als de voorgaande jaren weer wat boodschapjes voor ons te halen

De komende zondagen liggen er boodschappen briefjes klaar  met daarop artikelen die dan voor ons gekocht mogen worden!

De gekochte artikelen kan u /jullie dan weer in leveren,bij Yvonne, Aldert of Aline of in een van de kerken.

Namens de jeugd en de leiding alvast hartelijk dank voor de medewerking.

Natuurlijk hoort u /jullie hoe het kamp is geweest !!

tent

Groeten leiding en de jeugdleden

12 november 2017 Jeugdkerk

Jeugdkerk

1x in de maand is er Jeugdkerk. Op deze kerkdiensten wordt er iets meer aandacht besteed aan de jeugd om het aantrekkelijker te maken om naar de kerk te gaan. Vaak wordt er gepraat over wat ons bezig houdt. Deze week ging het over onze lasten. We kregen de opdracht deze op te schrijven, uit te knippen en er overheen te lopen. Dit was bedoelt om het achter je te laten.

Ook worden er actuele onderwerpen besproken zoals drugs en vluchtelingen. Ook gaan we dit jaar weer naar een vluchtelingenkamp om de mensen daar te helpen. Tussen alles door is er ook nog tijd om lol met elkaar te hebben. Op die manier proberen we meer van de bijbel te leren op een leuke en gezellige manier.

Coendert

21 oktober 2017

Eerste jeugdavond 15+

Carme:

De eerste bijeenkomst is geweest. Erg gezellig met elkaar gehad. Dit beloofd nog een leuk jaar te worden

Stephan:

Was een hele gezellige avond en ook gelijk een mooie opkomst voor de eerste avond.

Manon:

Uit de 15- groep zijn er een aantal doorgestroomd naar de 15+ groep.

Onze groep bestaat daarom nu uit 14 jeugd en 2 leiding.

We komen elke maand één keer bij elkaar en we behandelen dan een thema. Zo hebben we bij de eerste bijeenkomst het gehad over discriminatie. We hebben stellingen behandeld over het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil.

We hebben ook een spel gedaan van hoe uniek iedereen is.