Blog Jeugdgroepen

12 november 2017 Jeugdkerk

Jeugdkerk

1x in de maand is er Jeugdkerk. Op deze kerkdiensten wordt er iets meer aandacht besteed aan de jeugd om het aantrekkelijker te maken om naar de kerk te gaan. Vaak wordt er gepraat over wat ons bezig houdt. Deze week ging het over onze lasten. We kregen de opdracht deze op te schrijven, uit te knippen en er overheen te lopen. Dit was bedoelt om het achter je te laten.

Ook worden er actuele onderwerpen besproken zoals drugs en vluchtelingen. Ook gaan we dit jaar weer naar een vluchtelingenkamp om de mensen daar te helpen. Tussen alles door is er ook nog tijd om lol met elkaar te hebben. Op die manier proberen we meer van de bijbel te leren op een leuke en gezellige manier.

Coendert

21 oktober 2017

Eerste jeugdavond 15+

Carme:

De eerste bijeenkomst is geweest. Erg gezellig met elkaar gehad. Dit beloofd nog een leuk jaar te worden

Stephan:

Was een hele gezellige avond en ook gelijk een mooie opkomst voor de eerste avond.

Manon:

Uit de 15- groep zijn er een aantal doorgestroomd naar de 15+ groep.

Onze groep bestaat daarom nu uit 14 jeugd en 2 leiding.

We komen elke maand één keer bij elkaar en we behandelen dan een thema. Zo hebben we bij de eerste bijeenkomst het gehad over discriminatie. We hebben stellingen behandeld over het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil.

We hebben ook een spel gedaan van hoe uniek iedereen is.

Jeugddienst 07 mei 2017

De jeugddienst hoe gaaf was deze dienst ??

- Loes

Ik vond de opzet en de inhoud van de dienst erg goed bij ons thema passen, omdat als je de hele inhoud bekeek er veel overeenkomsten waren tussen de betekenis van het werk van Carmen en de inhoud van onze dienst.

-Huub

Ik vond de preek heel mooi, en het spel met de stellingen was erg leuk

-Carme

Ik vond de stellingen erg leuk. Je merkte aan de mensen in de kerk dat ze het ook leuk vonden en iedereen deed ook lekker mee. Super!! Het was een bijzondere maar zeer geslaagde dienst :)

-Geertje

Ik vond het stellingenspel leuk, werd vooral leuk gepresenteerd en er werd leuk meegedaan. Ook het avondmaal vond ik mooi omdat het anders was dan normaal.

-Kresten

Vooral de liedjes vond ik mooi

-Stephan

Het was heel interessant om te zien dat het avondmaal op verschillende manieren gevierd kan worden. En vooral de stellingen waren *ERG* leuk!!

-Rija

Ik vond vooral het avondmaal uitgedeeld door de jeugd erg mooi. Voor mij mag het altijd zo gaan!

-Yvonne

Ik vond de teksten van de liedjes erg mooi en ontroerend.

En dat de jeugd bij het avondmaal het brood en de wijn uitdeelde, dat was een mooi gezicht, allemaal jeugd tussen de mensen.

En wat was de taart lekker!

-Noah

Ik vond de liedjes en het avondmaal het allerleukste van de dienst

-Naomi

Ik vond de liedjes wel leuk want dat was meer die wij ook wel kenden als jeugd

-Aline

Wow!! wat een super dienst was dat op 7 mei (jeugddienst). Ik kan niet echt iets opnoemen wat ik het mooist vond. Ja 1 ding wel .... Dat we met z'n allen iets moois hebben neergezet! Iedereen super bedankt zowel voor als achter schermen!

-Carmen (uit Moldavië)

Beste Rija en alle jongeren en ds Hette

Wat ontzettend leuk om te zien dat jullie je zo hebben ingezet voor Moldavië tijdens de afgelopen kerkdienst. Ik heb de foto's gezien op de site en de liturgie gelezen. Heel mooi. Voor mij ook bemoedigend om te zien dat jullie zo meeleven en open staan voor een ander. Heel erg bedankt! Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hier. Veel zegen met al het goede waar jullie in Nederland mee bezig zijn.

Hartelijke groet,

Carmen.