De kerkenraad heeft besloten om voorlopig nog geen kerkdiensten te houden; in ieder geval tot en met zondag 28 juni.

Waarom hebben we hier veiligheidshalve voor gekozen:

• Diensten met gemis van (alle) 70-plussers (twee derde van alle bezoekers).

• Gemeentezang is voorlopig helaas niet mogelijk, zingen lijkt een grote bron van besmetting te zijn.

• Geen koffiedrinken na de dienst.

• Toiletbezoek met slechts één toilet per kerk lijkt ook onverantwoord.

Ook de kerkenraad vindt het een gemis dat er geen kerkdienst meer is in de kerk, we begrijpen dat veel gemeenteleden de diensten missen. Toch moeten we er niet aan denken dat via de dienst gemeenteleden besmet zouden worden.

In onze kerken kunnen, met in achtneming van de anderhalve meter regel, ook nooit meer dan 30 personen aanwezig zijn. Misschien is het wel mogelijk om op een zomerse dag een dienst buiten houden.

De vraag is nu, ook aan u en jou, of we op zondag 5 juli weer met kerkgang beginnen óf op zondag 6 september. Op het moment dàt we gaan starten met het houden van kerkdiensten, wordt er zolang het virus actief is ook een YouTube opname rondgestuurd.

Eventuele reacties en suggesties kunt u sturen naar Ank IJzermen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;