Vluchtelingenwerk

Half februari komt er een Syrisch gezin in Dreumel wonen. Het gaat om een echtpaar met 3 kinderen. Ze komen vanuit een Libanees vluchtelingenkamp naar Nederland en zijn door de Nederlandse regering uitgenodigd. Om hen in de eerste periode te begeleiden zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers.

 

Omdat de gezinnen niet in een AZC hebben gezeten zijn ze nog niet bekend met de Nederlandse samenleving en omgangsvormen. VluchtelingenWerk zoekt  vrijwilligers om deze gezinnen te ondersteunen in het proces naar zelfredzaamheid en bij het integreren en participeren in de Nederlandse samenleving.

Je maakt cliënten wegwijs  in en rondom het huis en met het leggen van contacten in de buurt. Je helpt met  post waar mensen mee te maken krijgen en helpt hen om de weg te vinden in de gemeente. Je geeft uitleg over regels en voorzieningen in Nederland. Er is een inwerkprogramma en een draaiboek beschikbaar voor vrijwilligers en je krijgt professionele begeleiding en een onkostenvergoeding.

 

Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden. De tijdsinvestering is gemiddeld 2 dagdelen per week gedurende anderhalf jaar. In de beginfase is de tijdsinvestering intensiever en daarna wordt het geleidelijk aan afgebouwd.

 

Zoals een vrijwilliger zegt: “Je helpt hen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het geeft veel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter gaan redden.”

 

Interesse? Neem dan contact op met Saskia Klijn (teamleider) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-47029210.

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.