Steun aan Stichting 'Red een Kind'

 

Tijdens de streekdiaconie vergadering van 22 November jl, is een nieuw project gekozen voor 2019. De keuze voor 2019 is gevallen op het werk van Stichting Red een Kind.  Meer informatie is te vinden op https://www.redeenkind.nl/, onder andere de doelstellingen en werkwijze van deze stichting. Op de website staan ook enkele filmpjes en een blog over het werk van deze stichting, en oa ook onderstaande uitleg over de stichting.

Stichting Red een Kind zet zich in om kinderen een kansrijke toekomst te geven. Waarom?

redeenkind

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Helemaal als je bedenkt dat elk kind een uniek en prachtig geschenk van God is. Gelukkig willen heel veel mensen op de wereld iets betekenen voor kinderen in armoede.

God geeft ons aan elkaar om samen te ontvangen, te groeien en te geven. Samen willen we werken aan een toekomst voor kinderen in armoede en verbinding met mensen in Nederland. We kiezen ervoor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien.

 

Stichting Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. De beste plek voor kinderen om op te groeien is thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen dorp. Daarom werkt Red een Kind met hele dorpen tegelijk. Dat doen we in verschillende landen in Azië en Afrika. We helpen gezinnen met het vergroten van hun inkomsten en het bouwen van sterke netwerken. Zo kunnen gezinnen hun eigen leefomstandigheden verbeteren. Red een Kind werkt samen met christelijke, lokale partnerorganisaties.

 

Door de jaren heen veranderde onze werkwijze, maar het doel bleef steeds hetzelfde: toekomst bieden aan kinderen in armoede. Red een Kind heeft inmiddels vele jaren ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Daarin hebben we een steeds duidelijker beeld gekregen van hoe je een samenleving het best kunt helpen. De ondersteuning van kinderen in kindertehuizen hebben we steeds meer achter ons gelaten. Onze dorpsaanpak laat een samenleving duurzaam veranderen en geeft kinderen en jongeren zicht op een toekomst zonder armoede. Zo helpen we kinderen op de plek waar ze beste kunnen opgroeien: thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen omgeving.

 

Tijdens de aankomende streekdiaconievergadering van 28 Februari aanstaande, zal iemand van de stichting langskomen en over het werk van de stichting vertellen. Op basis van dit bezoek kunnen we meer gerichte acties plannen in het aankomende jaar.

Namens de streekdiaconie, Martin Stehouwer.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.