Steun aan het Sociale Zorgproject van de diaconie van Nijmegen

 

In 2018 ondersteunden we als streekdiaconie Maas en Waal een project van de PKN in Nijmegen. In Nijmegen wordt veel hulp gegeven aan dak- en thuislozen, vluchtelingen met diverse problematieken. De stad is voor deze mensen de thuishaven, hier krijgen ze vaak een adres en kunnen zo een dak- en thuisloze uitkering aanvragen. Met zorg en begeleiding lukt het regelmatig om mensen toch weer “gewoon” te huisvesten.

Vanwege de hoeveelheid hulpvragen is er de afgelopen jaren hulp gezocht bij andere organisaties om bij deze hulpvragen te helpen. Daardoor kan de diaconie Nijmegen alle aandacht geven aan het dak- en thuislozen project. In onze regio trekken nl veel dak- en thuislozen naar Nijmegen, waardoor er minder hulpvragen in de rest van de regio zijn.

In de Streekgemeente en ook vanuit de diaconie West Maas en Waal, is dit jaar aandacht besteed aan het goede en barmhartige werk van de diaconie in Nijmegen. Vanuit de streekdiaconie was het streefbedrag aan financiële hulp 10.000 euro. Tijdens de laatste streekdiaconievergadering van 22 November jl, stond de teller inmiddels op 10.483 euro, en zijn nog niet alle acties verwerkt. Deze opbrengst bestaat oa uit de collectes voor het project, de resultaten van de giro-acties, een gift vanuit de diaconie West Maas en Waal, en een bijdrage uit het diaconale fonds van de streekdiaconie.

Het streefbedrag is hiermee ruimschoots gehaald, wat een geweldig mooi resultaat is waarvoor iedereen die heeft bijgedragen enorm bedankt!

Fotogalerie

Digitaal

Find Us On FaceBook - Image

of schrijf je in voor het automatisch ontvangen van nieuwsberichten via e-mail:

Zoeken

Gebruik van cookies maakt het gemakkelijker om onze website te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website geeft u ons toestemming cookies te gebruiken.