Protestantse Kerk AppelternDoor verkoop is de Protestantse kerk van Appeltern overgegaan in particuliere handen. Dit houdt in dat de kerk niet meer gebruikt zal worden voor het houden van erediensten en andere kerkelijke activiteiten. Het gebouw bestaat uit een Romaanse toren (eigendom van de burgerlijke gemeente) uit waarschijnlijk het begin van de 12de eeuw en een éénbeukig schip, dat in 1859 aan de toren is gebouwd.

Pas in 1980 is het interieur gewijzigd: de aanwezige banken zijn toen vervangen door stoelen en de oliekachel midden in de kerk, maakte plaats voor centrale verwarming. Sindsdien heeft het gebouw in samenwerking met Monumentenwacht regelmatig onderhoud gehad.

Zondag 26 maart a.s. zal de laatste kerkdienst in dit gebouw worden gehouden. Aanvang van de viering is half 10. Iedereen die zich hierbij betrokken voelt is welkom. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het nabijgelegen Sprookjeshof.