Mystiek in woord en beeld

Mystiek is de kunst van het omgaan met het mysterie van God/ het goddelijke. Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld. Deze invloed is neergeslagen in teksten, maar ook in beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen en beeldhouwwerk, maar ook aan architectuur en glas in lood ramen.

De avond wordt verzorgd door dr. Kick Bras uit Haarlem.

Mystiek in woord en beeld

Kick Bras heeft hierover een boek gepubliceerd met de titel Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek in maatschappelijke betrokkenheid. Hij houdt hierover een lezing. Daarbij zal hij een ruim overzicht projecteren van de kunstwerken die in zijn boek staan afgebeeld. Het ruim geïllustreerde boek zal ook te koop zijn.

Kick Bras (www.kickbras.nl) is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, het wetenschappelijk instituut voor de bestudering van spiritualiteit.

Datum: donderdag 21 maart 2019

Plaats: Protestantse Kerk in Wamel, Dorpsstraat 73