DuurzSaam kerk zijn

Een van de grote vragen van onze tijd is, hoe we zorgvuldig met de aarde kunnen omgaan zodat er voor de toekomst van ons en  van onze (klein-)kinderen een leefbare planeet overblijft. Op 24 mei 2018 hebben we samen met Bert Wolters nagegaan hoe we in het klein in ons eigen dagelijkse bestaan een bijdrage kunnen leveren aan een meer duurzaam leven.

Als vervolg hierop willen we op 23 mei 2019   kijken of we als kerkelijke gemeente een duurzaam project kunnen starten, dus gezamenlijk en niet individueel. Natuurlijk mag u dat laatste ook blijven doen! Bij een gezamenlijk project wordt duurzaamheid geborgd en het gevoel van saamhorigheid in de kerkelijke gemeente versterkt. Ook stralen we daarmee naar de burgerlijke gemeente uit dat de kerk ten aanzien van Duurzaamheid niet passief blijft.

DuurzSaam Kerk zijn

Er zijn verschillende projecten waar aan kan worden gedacht, in grote lijnen onder te verdelen  in twee categorieën:

- project binnen de kerkelijke gemeente, zoals verduurzamen kerkgebouw, duurzaam inkopen, e.d.

- project dat meer naar buiten de kerkelijke gemeente is gericht, zoals koken voor omwonenden, collectief zonnepanelenproject, enz.

Voor inspiratie kan worden gekeken op www.groenekerken.nl. De gemeente kan ook kiezen om zelf aan te sluiten bij de groene kerken.

Belangrijk is dat gekozen wordt voor een project dat bij onze gemeente past.

Bert Wolters verzorgt de inleiding en begeleidt ons deze avond bij het maken van een keuze om DuurzSaam Kerk te zijn.

Bert Wolters (1959) is geboren in Enkhuizen. Tijdens zijn studie Frans was hij werelddiaken in Groningen en nu is hij (thema)diaken duurzaamheid bij de Protestantse Gemeente Elst.

Als adviseur duurzaamheid maakt hij mensen graag bewust van hun eigen handelen.

Datum: donderdag 23 mei 2019

Plaats: Protestantse Kerk in Wamel, Dorpsstraat 73