14 januari 2018

Vanmorgen waren er vijf kinderen in de kerk die met mij “de bruiloft in Kana” hebben gevierd.

We hebben gepraat over water en wijn. Waar komt water vandaan en hoe wordt wijn gemaakt?
Ze waren er van overtuigd dat wijn niet even gemaakt kan worden en zeker niet van water!!
Naar het verhaal over dit wonder werd dan ook goed geluisterd!

Daarna hebben we een lekker cocktaildrankje gemaakt en speelden we een verstop spel.

Rija Versteeg

Zondagochtend

Dat was een zondagochtend om blij van te worden!

Je hebt een verhaal in je hoofd om aan de kinderen te vertellen en een leuke activiteit voorbereid en dan zie je maar één kind in de kerk.

Natuurlijk is het ook heel fijn om aan 1 kind dat mooie verhaal te vertellen en samen te praten over hoe dat nou in jouw leven zou passen. Maar met meer kinderen delen en horen hoe zij dingen oplossen is een stuk fijner.

Gelukkig kwamen er nog 5 kinderen bij, dus daar werd ik wel blij van.

Vandaag waren Rianne, Rebekka, Nathan, Fine, Rose en Luuk in de kerk. Fijn dat jullie er waren!

De dominee maakte er voor ons een feestje van door lekkere dingen aan ons mee te geven die we mochten proeven, nou dat kwam wel van pas vandaag bij ons thema!

Vandaag hebben we het over zout gehad, wat kan je nu toch vertellen over zout, nou we hebben gemerkt dat je daar best veel over kan vertellen en leuke dingen mee kan doen.

En we hebben ook voorbeelden gezocht of het bij ons wel eens voor kwam dat we zout kunnen zijn en het leven voor anderen fijner kunnen maken.

Je kunt iemand troosten die is gevallen.

Of iemand er bij halen als er geen volwassene is en het gevallen kind kan niet opstaan!

Natuurlijk het zijn kleine dingen, maar heel belangrijk voor kinderen om te weten dat hun gedrag in zulke situaties belangrijk is, door het niet te negeren of er voor weg te lopen.

Daarna hebben we de verwerking gedaan en ervaren wat een kleurtje er bij met zout kan doen.

Hebben jullie nog geprobeerd wat een stuk papier met water nog weer doet met jullie gekleurde zout?.

Ik ben er heel benieuwd naar want dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Tot de volgende keer!  Rija Versteeg